U bevindt zich hier: /

Autocross op Texel

NAB Licentie

Vraag online je NAB licentie aan via de website van de Nederlandse Autosport Bond.

Aanmelden 3e autocross

Aanmelden voor de zaterdagcross op 20 augustus kan hier.

Reglementen

De reglementen zijn te vinden op de website van de NAB: www.nederlandseautosportbond.nl


Entree autocross 2022

  • Entree volwassenen zaterdag €15,- / zondag €15,-
  • Entree kinderen (<12 jaar) zaterdag / zondag €7,50 -
  • Entree kinderen (<3 jaar) gratis

Rodeo gradings

Sinds 2018 is er een grading systeem voor de rodeoklasse. Dit maakt de wedstrijden spannender, doordat de coureurs op basis van behaalde punten gaan starten. De startvolgorde is als volgt: wit, geel, blauw en rood. De kleur is te herkennen aan het dakbordje (40x40cm) op de crossauto.

-> De Rodeo gradings zijn hier te bekijken.

Rodeo paspoorten

Sinds 2019 is een Rodeo paspoort verplicht. Het Rodeo paspoort is te vergelijken met het Stockcar F1 paspoort wat al jaren gebruikt wordt. Er is één groot verschil, het Rodeo paspoort is persoonsgebonden. Zo is het mogelijk om meerdere auto's per jaar te rijden met één paspoort.

Het paspoort is aan te vragen (of op wedstrijddagen) via de FAC, waar de eerste Rodeo wedstrijd gepland is. Ook is hij verkrijgbaar via de ACON en MAB. De kosten voor het paspoort bedragen eenmalig €10,-. Wanneer het paspoort kwijt is, zal een boete van €50,- opgelegd worden. De clubs zullen onderling een lijst met uitgegeven paspoorten bijhouden.

Afgelopen winter hebben alle keurmeesters van de NAB aangesloten banen het reglement herzien en klaargemaakt voor de toekomst. Het reglement is exact gelijk voor alle NAB aangesloten banen en ook de keurmeesters zitten op één lijn. De Rodeoklasse loopt hierin voorop, waarbij we dankbaar zijn voor alle inzet van de vrijwilligers. Wij hebben zin in het aankomende seizoen.

Vraag je paspoort alvast hier aan.


TRANSPONDERS

Alleen junioren kunnen een transponder bij de MAB huren. Voor alle overige klassen dient de rijder zelf voor een transponder te zorgen. Nieuwe transponders die worden besteld dienen van het type X2 te zijn. Informatie hierover is te vinden op de site van MyLaps.

Tekening rolkooi junioren 2018

Circuit

Lees meer over het MAB circuit.

Formule 1 Stockcars

Dit is de koningsklasse van de autocross. Met zo'n 30 wagens aan de start met motorvermogens tot maar liefst 700 pk kun je nagaan wat voor geweld dit is.

Vrije Standaard

Deze klasse van opgevoerde en verstevigde personenauto's staat garant voor hoge snelheden.

Rodeo

Hier doen ze het met auto's die niet meer door de APK kwamen. Opvoeren is verboden en verstevigen ook, slechts de rolkooi is verplicht. Door de toegankelijkheid van de Rodeo wordt er niet altijd even zuinig omgesprongen met het materiaal. Van hun kun je dan ook het nodige spektakel verwachten.

Bangerstox

Als je auto niet meer door de APK komt, dan mag hij meerijden in de bangerstox. In deze klasse is niets te gek.

Juniorklasse

De autocross klasse voor de jeugd, sinds 2003 op Texel! Deze klasse is speciaal gericht op junioren van 12 tot 18 jaar en is als opstapklasse bedoeld. Veel inmiddels bekende coureurs zijn hun crosscarriere in deze juniorklasse begonnen!