U bevindt zich hier: / /

Transponders

Voor de motorcross is een transponder verplicht vanaf de 65cc op de grote baan. Op de jeugdbaan rijden we ook met transponder deze kunnen geleend worden bij de MAB club. Voor de autocross is een transponder voor alle klassen verplicht. Met het telsysteem wordt er digitaal getelt en kun je na de cross direct de uitslagen, rondetijden, enz. bekijken.


Voor de autocrossers en de motorcross is er de mogelijkheid voor degene die zelf geen transponder hebben, om een transponder te huren voor € 20,- per cross.


Transponderhouder montage motorcross

De beste plaats om je transponder te monteren op je crossmotor is aan een poot van je voorvork tussen de kroonplaten in. Op deze plaats zal de transponder het minst beschadigd raken na een val. Je bevestigd je transponder met twee tieraps om je voorvork heen.

Transponderhouder montage autocross

In de technische reglementen van de autocross staat beschreven hoe en waar de transponder in de auto bevestigd moet worden. Klik hier om naar de reglementen te gaan.


Transponder onderhouden

Om een lang leven van je transponder te garanderen moet je hem, als hij lange tijd niet gebruikt wordt, elke 3 maanden opladen.

Ook zijn transponders te huur voor € 20,- per autocross

Transponders worden alleen aan MAB leden in de Juniorenklasse verhuurd.

Meer info zie: Sportime of AMB.