U bevindt zich hier: /

Autocross op Texel

Reglementen 2019

> Rodeo reglement (inclusief tekeningen)

> Overige klassen volgen z.s.m.

Vraag hier online je NAB licentie aan.


Entree autocross

  • Entree volwassenen zondag €10,-
  • Entree kinderen (<12 jaar) zondag €5,-
  • Entree kinderen (<3 jaar) gratis

Aanmeldformulier & reglementen 2018

Rodeo gradings

Sinds 2018 is er een grading systeem voor de rodeoklasse. Dit maakt de wedstrijden spannender, doordat de coureurs op basis van behaalde punten gaan starten. De startvolgorde is als volgt: wit, geel, blauw en rood. De kleur is te herkennen aan het dakbordje (40x40cm) op de crossauto.

-> De Rodeo gradings zijn hier te bekijken.


TRANSPONDERS

Alleen junioren kunnen een transponder bij de MAB huren. Voor alle overige klassen dient de rijder zelf voor een transponder te zorgen. Nieuwe transponders die worden besteld dienen van het type X2 te zijn. Informatie hierover is te vinden op de site van MyLaps.

Tekening rolkooi junioren 2018

Circuit

Lees meer over het MAB circuit.

Formule 1 Stockcars

Dit is de koningsklasse van de autocross. Met zo'n 30 wagens aan de start met motorvermogens tot maar liefst 700 pk kun je nagaan wat voor geweld dit is.

Vrije Standaard

Deze klasse van opgevoerde en verstevigde personenauto's staat garant voor hoge snelheden.

Rodeo

Hier doen ze het met auto's die niet meer door de APK kwamen. Opvoeren is verboden en verstevigen ook, slechts de rolkooi is verplicht. Door de toegankelijkheid van de Rodeo wordt er niet altijd even zuinig omgesprongen met het materiaal. Van hun kun je dan ook het nodige spektakel verwachten.

Bangerstox

Als je auto niet meer door de APK komt, dan mag hij meerijden in de bangerstox. In deze klasse is niets te gek.

Juniorklasse

De autocross klasse voor de jeugd, sinds 2003 op Texel! Deze klasse is speciaal gericht op junioren van 12 tot 18 jaar en is als opstapklasse bedoeld. Veel inmiddels bekende coureurs zijn hun crosscarriere in deze juniorklasse begonnen!